Arabzadeh H. Analysis of Utilizing Indigenous and Regional Cultural Sources in Creative Literary Works: Acase Study of “Ahl-e Hava” and “Tars-o Larz” by Gholamhossein Sa’edi. LIRE 2023; 20 (82) :85-109
URL:
http://lire.modares.ac.ir/article-41-66380-fa.html
دانشگاه ولایت ایرانشهر ، hodaarabzadeh@yahoo.com
چکیده: (587 مشاهده)
فرهنگ اقلیمی، مجموع باورها، افکار، عواطف، روحیات و ارتباطات اعضای جامعه بومی است که یکی از منابع غنی در تولید آثار ادبی شناخته میشود. همین زمینه مشترک، شدهاست نویسندگان برجستهای نظیر جلالآلاحمد و غلامحسین ساعدی در کنار خلق آثار ادبی به مطالعه و تحقیق و تدقیق در فرهنگ عامه مناطق مختلف ایران بویژه نواحی کمتر شناخته شده روی بیاورند. نگارنده در این مطالعه در پی آن است تا چگونگی بهکارگیری عناصر فرهنگ اقلیمی و بومی را در تولید اثر ادبی بر مبنای دو اثر غلامحسین ساعدی اهل هوا و ترس و لرز بررسی کند.
روش مطالعه تطبیقی- تحلیلی است. نتیجه این بررسی نشان میدهد که ساعدی در نگارش ترس و لرز عمده مصادیق و عناصر داستانی را نظیر زمان، مکان، شخصیتهای داستانی و گرهافکنی و گرهگشایی از مجموعه باورهای بومی و اقلیمی مردم جنوب گرفته است؛ بهعنوان مثال زمان در ترس و لرز مطابق باورهای عامیانه غیرتقویمی و اسطورهای است.
نوع مقاله:
مقالات علمی پژوهشی |
موضوع مقاله:
ادبیات عامه دریافت: 1400/5/14 | پذیرش: 1401/12/16 | انتشار: 1402/7/10