دوره 2، شماره 6 - ( 1383 )                   جلد 2 شماره 6 صفحات 168-147 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Time, theme and special literature system. LIRE 2004; 2 (6) :147-168
URL: http://lire.modares.ac.ir/article-41-37210-fa.html
کوپا دکتر فاطمه. زبان ،درون مایه و نظام ویژه ادبیات. پژوهش‌های ادبی. 1383; 2 (6) :147-168

URL: http://lire.modares.ac.ir/article-41-37210-fa.html


دانشگاه پیام نور
چکیده:   (3566 مشاهده)
ادبیات با تقلید و باز آفرینی حقایق هستی و تصویر و تجسم زندگی و دنیای انسانی در شکلی ملموس و محسوس در انتقال ، تفهیم و ادراک هرچه سریعتر مسائل ، نقشی بسزا داشته است .به‌رغم برخورداری زبان و ادبیات از موضوعی مشابه ،هریک با تصاویر و شیوه هایی از بنیاد متفاوت با این موضوع رو به رو می شوند به این معنا که در برخورد زبانی، زبان ابزار شناخت هستی است بدان گونه که هست و حال اینکه در برخورد ادبی ، زبان ماده خام یا دستمایۀباز آفرینی هستی است بدان گونه که میخواهیم باشد .
در این جستار سعی بر این بوده است که پس از نقل و بررسی دیدگاه های متفاوت از مفهوم واقعی «ادبیات »، وظیفه اصلی و ارزش و اهمیت کار نویسنده ، تعهد و التزام ویژه ادیب طرح شود .
ضمن ارائه شواهدی گویا ، عمدتاً از ادبیات معاصر ، وجوه تمایز و تشابه ادبیات و دیگر هنرهای انسانی ، ملاک و معیار زیبایی در آثار ادبی و ضوابط و قواعد حاکم بر آثار ادبی هم مد نظر قرار می گیرد.

 
متن کامل [PDF 203 kb]   (1399 دریافت)    
نوع مقاله: مقالات علمی پژوهشی | موضوع مقاله: زبان و زبان شناسی
دریافت: 1398/7/17 | پذیرش: 1398/7/17 | انتشار: 1398/7/17

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.