دوره 19، شماره 78 - ( 1401 )                   جلد 19 شماره 78 صفحات 196-165 | برگشت به فهرست نسخه ها

Safari H, Safari J. Co-authorship Network of Authors of Articles Published in Scientific Journals of Persian Literature. LIRE 2022; 19 (78) :165-196
صفری هادی، صفری جهانگیر. بررسی شبکه هم‌تألیفی نویسندگان مقالات منتشر شده در مجلات علمی ادبیات فارسی. پژوهش‌های ادبی. 1401; 19 (78) :165-196

1- دانشگاه تهران ، hadi.safari@ut.ac.ir
2- دانشگاه شهرکرد
این پژوهش به بررسی وضعیت پژوهشگران  رشته ادبیات فارسی با رویکرد علم‌سنجی بر اساس مقالات مجلات فارسی حوزه ادبیات فارسی بر اساس فهرست نشریات وزارت علوم می‌پردازد و تلاش می‌کند ضمن مشخص کردن میزان اهمیت و تأثیرگذاری هر یک از نویسندگان و مؤسسات پژوهشی در سپهر ادبیات دانشگاهی ایران، امکان ارزیابی سیاست‌های علمی پیشین کشور را در این حوزه فراهم آورد. در این پژوهش، ابتدا روند صعود و نزول تعداد مقالات و الگوهای هم‌نویسندگی در گذر زمان بررسی ، و محققانی با بیشترین تعداد مقالات تشخیص داده شده‌است. در ادامه، پس از تشکیل شبکه هم‌تألیفی نویسندگان، روابط و اهمیت نویسندگان این حوزه بررسی شده است. مشاهدات حاکی است  تعداد مقالات از دهه هفتاد به‌شدت رشد یافته است. مطابق پژوهش با وجود رشد تعداد مقالات سه‌نفره، هم‌چنان همکاری دو نویسنده در نگارش مقالات، الگوی رایج هم‌تألیفی به شمار می‌رود. بر اساس نتایج این پژوهش، قطب علمی دانشگاه تربیت مدرس و پژوهشگاه علوم انسانی و قطب علمی دانشگاه اصفهان ،تأثیرگذارترین مراکز پژوهشی در انتشار مقالات علمی رشته ادبیات فارسی ایران هستند.

نوع مقاله: پژوهشی اصیل (کامل) | موضوع مقاله: جامعه شناسی ادبیات
دریافت: 1400/1/19 | پذیرش: 1400/8/9 | انتشار: 1401/12/10