دوره 14، شماره 56 - ( 1396 )                   جلد 14 شماره 56 صفحات 155-135 | برگشت به فهرست نسخه ها

Components of Realism in the Asir-e-Zaman novel Iman Mehri Bigdilo . , Ebrahim Ranjbar. PH.D., Khodabakhsh Asadollahi. PH.D.. LIRE 2017; 14 (56) :135-155
مهری بیگدلو ایمان، رنجبر دکتر ابراهیم، اسداللهی دکتر خدابخش. مؤلّفه های رئالیسم در «اسیر زمان» ایمان مهری بیگدیلو- دکتر خدابخش اسداللهی- دکتر ابراهیم رنجبر. پژوهش‌های ادبی. 1396; 14 (56) :135-155

1- دانشجوی دکتری زبان و ادبیّات فارسی دانشگاه محقّق اردبیلی و عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پارس آباد مغان
2- دانشیار زبان و ادبیّات فارسی دانشگاه تبریز
3- دانشیار زبان و ادبیّات فارسی دانشگاه محقّق اردبیلی
در این تحقیق که به روش کتابخانه­ای و به صورت تحلیلی توصیفی ارائه شده است، نگرش ایدئولوژیک، استناد به روزنامه‏ها و شخصیّت‌های تاریخی و زبان محاوره، تشریح جزئیّات وقایع، تیپ­سازی، تأویل و تفسیر وقایع تلخ جامعه، نمود دوره زندگانی و بخصوص مرگ شخصیّت­ها، انواع شخصیّت­ها با رفتارهای متنوّع و شخصیّت خود نویسنده در رمان، نمود طبیعی تعامل شخصیّت­ها با دیگران، کاربرد انشای کاریکاتوری، ایراد عبارت­های فلسفی، تعریف انسان به عنوان موجودی مختار و برجسته کردن امور عاطفی، پس­زمینه مناسب و نمود صنایع ادبی به­عنوان روش‏های واقع‏نمایی اجتماعی این رمان بازنموده شده است. نتیجه آنکه: اوج واقع­گرایی اجتماعی در «اسیر زمان» هنگامی خودنمایی می­کند که فصیح به تحلیل تخصصی وقایع سیاسی، روابط ایران با ابرقدرت­ها، نقدِ عملکرد دولتمردان، تشریح جزئیات وقایع و تبیین علل و عوامل حوادث می­پردازد.
موضوع مقاله: زبان و زبان شناسی
دریافت: 1395/3/30 | پذیرش: 1396/3/31 | انتشار: 1396/6/30