دوره 4، شماره 16 - ( 1386 )                   جلد 4 شماره 16 صفحات 160-137 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Center of Narration in Masnavi. LIRE 2007; 4 (16) :137-160
URL: http://lire.modares.ac.ir/article-41-37399-fa.html
صرفی دکتر محمدرضا. کانون روایت در مثنوی. پژوهش‌های ادبی. 1386; 4 (16) :137-160

URL: http://lire.modares.ac.ir/article-41-37399-fa.html


دانشگاه شهید باهنر کرمان
چکیده:   (2124 مشاهده)
کانون روایت در تحلیل توانمندیها و شگردهایی که داستانپرداز برای شکل دادن به حکایتهای خویش ­از آنها بهره گرفته، اهمیّت فراوان دارد تا جایی که هرگونه ایجاد تغییردرکانون روایت، سبب ایجاد تمایز و تغییر درجریان اصلی داستان و حتی موضوع آن می­شود. به علاوه، ما هیچ­گاه در داستان با رخدادهای خام سر و کار نداریم، بلکه با رخدادهایی روبه‌رو می­شویم که به شیوه­ای خاص بازنمایی شده و از کانون ویژه‌ای به آنها نگریسته شده­است.
گوناگونی کانونهای دید و شکلهای مختلف ارتباط راوی با کانون ساز و زاویه­ دید در مثنوی چنان جذاب و آگاهانه صورت گرفته است که تحلیل آن می­تواند گوشه­هایی از نبوغ مولانا را درآفریدن اثری فرا زمانی و فرامکانی به نمایش بگذارد.
این مقاله که به شیوه­­ سند کاوی نگاشته شده است، سعی دارد گونه­های مختلف کانون دید را با تکیه بر داستان «دقوقی» بررسی کند.
 
 
متن کامل [PDF 520 kb]   (1664 دریافت)    
نوع مقاله: مقالات علمی پژوهشی | موضوع مقاله: ادبیات کلاسیک
دریافت: 1398/7/23 | پذیرش: 1398/7/23 | انتشار: 1398/7/23

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.